info@eimzadanismanlik.com

Yabancı Serti̇fi̇kalara Güveni̇lebi̇li̇r Mi̇?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
14 Temmuz 2021, Çarşamba
Yabancı Sertifikalara Güvenilebilir Mi?
Yabancı Sertifikalara Güvenilebilir Mi?
Yabancı Sertifikalara Güvenilebilir Mi?

Yabancı Sertifikalara Güvenilebilir Mi?

Ülkemizde e- sertifika sistemi yerli kuruluşlar tarafından yapılırken, yabancı sertifika hizmetlerinden de yararlanılması mümkündür. Yabancı sertifikalar içinde Kanun belirlenmiştir. Belirlenen kanun ışığında, yabancı bir ülkede ESHS hizmetlerini sürdüren kuruldan hizmet alınabilir. Fakat yabancı bir ülkedeki ESHS sertifika sistemi içinde milletler arası hukuki anlaşmalara bağlıdır. Elektronik sertifikanın hukuki sonuçları içinde milletler arası anlaşma yapılmış olur. Yabancı bir ülkede Eshs’ler tarafından e- sertifika verilebilir. Fakat e- sertifika sistemleri verilirken, Türkiye’de kurulu olan ESHS tarafından kabul görmesi gerekir. Eğer ki Türkiye’deki ESHS’ler tarafından kabul görürse, nitelikli sertifika özelliği taşımış olur.

Yabancı Sertifika Ne Kadar Güvenli?

Elektronik sertifika kullanmak isteyenler yabancı e- sertifika kurulundan da yardım alabilir. Fakat doğabilecek en ufak bir zarar do0ğrultusunda, bilinmelidir ki tüm bunlardan Türkiye’de kurulu olan ESHS’lerin sorumluluğu altındadır. Bu yüzden hoşunuza gitmeyecek bir zararla karşı karşıya kalsanız bile tüm bu zararı karşılayacak olan ülkemizdeki ESHS olacaktır. Bu yüzden yabancı sertifika kullanacak olanlar açısından çok büyük bir risk faktörü bulunmaz.

Türkiye’deki sisteme oranla yabancı kurul Eshs tarafından hizmet alınması, doğal olarak bir endişe yaratabilir. Fakat yabancı ülkede ESHS kurulunun güvenilir hizmetleriyle de karşılaşabilirsiniz. Yüzde yüz olmasa bile yine de güvenebileceğiniz bir sistem inşa edilir. E- sertifika kullanımından doğacak her türlü zarar durumunda, ülkemizdeki ESHS sorumlu tutulacak olduğunu söyleyebiliriz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
UA-143383028-1