info@eimzadanismanlik.com

Konuyla İlgi̇li̇ Hukuksal Dayanak Nedi̇r?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
14 Temmuz 2021, Çarşamba
Konuyla İlgili Hukuksal Dayanak Nedir?
Konuyla İlgili Hukuksal Dayanak Nedir?
Konuyla İlgili Hukuksal Dayanak Nedir?

Konuyla İlgili Hukuksal Dayanak Nedir?

Elektronik imza, ıslak imza yerine geçerken aynı hukuki sonuçların doğurmasını sağlar. Buna göre elektronik ortamlarda atılacak olan imzalar, hukuki işlemleri de beraberinde getirmiş olacaktır. Elektronik imza ülkemizde uygulanabilirliğinin koyulması, 5070 sayılı Elektronik imza Kanunu tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Elektronik İmza Kanunu tarafından uygulanması kesinleştirilmiş olan e- imza, tüm süreç ve kriterlerde tebliğ niteliğindedir.

Elektronik İmza Hukuki Dayanak

Elektronik imza sistemi, ülkemizde de artık Hukuki olarak onaylanmış bir işlemdir. Buna göre ıslak imza, dijital ortamlara taşınmıştır. Aynı Hukuki boyutları içeren e- imza, birçok yerde uygulanmaya da koyulmaya başlanmıştır. Elektronik imzanın doğurabileceği Hukuksal boyutlar düşünülerek bu yola başvurulması gerekmektedir.

Elektronik sertifika, yalnızca ESHS tarafından düzenlenerek sunulan bir sistemdir. Başka kişiler tarafından yapılması söz konusu olmaz. Yetkilendirme belgesine sahip olan ESHS kurulu tarafından, başvuru sahiplerine hizmet verilmesi gerekir. Doğabilecek Hukuki yaptırımların hiçe sayılmadan, usulüne en uygun şekilde getirilmesine dikkat edilmelidir. E- imza Hukuki dayanak, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu tarafından onaylanarak kanıtlanmıştır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
UA-143383028-1