info@eimzadanismanlik.com

Serti̇fi̇ka İlkeleri̇ Ve Serti̇fi̇ka Uygulama Esasları Nedi̇r Ne Amaçla Kullanılır
Buradasınız: Anasayfa / Blog
18 Ekim 2022, Salı
Sertifika İlkeleri ve Sertifika Uygulama Esasları Nedir Ne Amaçla Kullanılır
 Sertifika İlkeleri ve Sertifika Uygulama Esasları Nedir Ne Amaçla Kullanılır
Sertifika İlkeleri ve Sertifika Uygulama Esasları Nedir Ne Amaçla Kullanılır

 Sertifika İlkeleri ve Sertifika Uygulama Esasları Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Sertifika ilkeleri denildiği zaman, iptalden yenileme ve başvuruların alınarak sertifikanın üretimine kadar tüm süreci kapsar. Üstelik tüm bu süreçlerde gerçekleştirilecek olan işlemlerin hem idari hem de hukuki gereklerinin ortaya koyulmasına en iyi şekilde yardımcı olur. Sertifika ilkeleri;

  • Sertifikanın üretimi
  • Sertifika başvurunun alınması
  • Sertifika yenileme
  • Sertifika iptali

Gibi birçok süreci kapsayan ilkelerdir. Sertifika ilkeleri sayesinde gerek ESHS kurulu gerekse de sertifika sahipleri sorumluluklarının neler olduğunu bilir. Aynı şekilde e- sertifika üçüncü bir kişi içinde aynı sorumluluğu ifade eder. Sertifika ilkeleri, belirlenen kural ve sorumluluklar ışığında hareket edilmesini öngörür. Böylelikle hemen herkes tüm süreç hakkında detaylı bir bilgiye sahip olur ve neler yapması gerektiğinin farkındadır.

Sertifika Uygulama Esasları Nedir?

Sertifika ilke ve esasları birbirinden ayrılamayarak beraber işlenen bir süreçtir. Sertifika uygulama esaslarının ne olduğuna baktığımız zaman sertifika ilkelerinin gerekliliklerini belirtir. Sertifika ilkeleri nezdinde yapılması gereken gerekçelerin, nasıl işleme koyulduğunu, sertifika sahipleri ve aynı zamanda üçüncü kişilerin bu gereklere uyup uymadığını esas alır. Sertifika ilkelerin hem sertifika sahipleri hem de üçüncü kişiler tarafından nasıl şekilde hayata geçirildiğini açıklamaktadır.

ESHS tarafından sertifika ilkeleri, sertifika esasları gereğince yürütmüş oldukları işletme faaliyetleri ile işleme alınmış olunur. Ülkemizde faaliyetlerini icra etme amacı içerisinde olan ESHS’ler bu gerekler doğrultusunda çalışmalarını sürdürür.

Sertifika İlke ve Uygulama Esaslarının İşleyişi

Sertifika ilkelerinin, hizmetler içerisinde etkin bir rol oynaması olması gerekenin düzenin kurulması amacıyla son derece önemlidir. Sertifika ilke ve esasları söz konusu olmasaydı, sertifika sahipleri ve üçüncü kişiler tarafından sorumlulukların nasıl yerine getirilmiş olduğu bilinmeyebilir. Bu yüzden dolayıdır ki sertifika için belirlenmiş olan ilke ve esaslar, hem ESHS hem de sertifika sahipleriyle üçüncü kişilerin gereklerini ortaya koymuştur.

Sertifika ilkeleri, sürecin nasıl olması gerektiği ve sorumlulukları söyler. Sertifika esasları ise sertifika ilkeleri doğrultusunda bir ilerleme var mı yok mu tespitini gerçekleştirir. Her ikisi de doğal olarak birbirinden ayırt edilemeyecek bir bütündür. İşletme faaliyetlerini sürdürecek olan ESHS'ler sertifika ilke ve esaslarıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam eder.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
UA-143383028-1