info@eimzadanismanlik.com

Serti̇fi̇kalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır? Neden?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
14 Temmuz 2021, Çarşamba
Sertifikalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır? Neden?
Sertifikalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır? Neden?
Sertifikalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır? Neden?

Sertifikalar Ne Kadar Süreyle Kullanılır? Neden?

Elektronik sertifika, güvenlik sebebiyle sürelerinde kısıtlamaya gidilmiştir. Dijital mecralarda risk faktörlerinin oluşmaması ve güvenliğin sağlanması amacıyla sürelerinde bir sınırlama söz konusudur. Sertifika süresi dolduğu zaman, sertifika sahipleri elektronik sertifikayı hala kullanmak ister yenileme talebinde bulunabilir. Sertifikaların yeniden yenilenmesini sağlamak amacıyla, Elektronik sertifika hizmet sağlayıcısına beyanda bulunmanız gerekecektir.

Elektronik sertifikaların kullanım süresi, 1-3 seneye kadar değişkenlik gösterebilmektedir. Süre aşımı söz konusu olduğu zaman tekrardan sertifikanızı yeniletme şansına sahip olursunuz. Elektronik sertifika süresi bitmeye yakın, yenileme yapmak için başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru esnasında ise sertifika sahipleri, başvuru şeklini ise yenileme olarak yapmaları gerekecektir.

Elektronik Sertifikaların Kullanım Süresi Ne Kadardır?

Elektronik sertifika kullanıcıları, sertifika sürelerinin ne zamana kadar geçerli olduklarını bilmeleri gerekir. Elektronik sertifikalar ile ilgili olarak Kanun gereğince bir sınırlama yapılmıştır. Bunun içindir ki sertifika yeniletmek isteyenler ise yenileme olarak başvurularını yapmaları gerekir. Sertifika kullanım süreleri 1,2,3 yıl şeklinde olabilmektedir. Bu süre dolmaya yakın yeniden sertifika kullanıcısı olmak içinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Sertifikaların Süresi Neden Var?

 Elektronik sertifikaların kullanıma ilişkin bir süre sınırlaması bulunur. Kullanıcıların yeniden sertifikalarını yeniletmeleri gerekir. Sertifika süresinin olma nedeni nedir diyenler için, en önemli etken güvenlik açıklarını önlemektir. Elektronik ortamlarda güvenlik seviyesinin arttırılması amaçlanmış olduğundan dolayı elektronik sertifikalar, süreye tabi tutulmuştur. ESHS’ler bildirilecek yöntemler aracılığıyla yenileme işlemlerini yapabileceksiniz.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
UA-143383028-1